Λάντζης Γιάννης | Rok Cup International Cup 2016

Τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας τους σε παγκόσμιο επίπεδο ολοκλήρωσε το Σάββατο ο μικρός πιλότος της Chatzis Racing Team Γιάννης Λάντζης στο Lonato South Garda Karting για το Rok Cup Internatinal Cup 2016.

Ανάμεσα σε 170 παιδιά από όλο τον κόσμο κατάφερε και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας ΜΙΝΙ όπου ο ανταγωνισμός ήταν οριακός καθώς το οδηγικό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Έχοντας δίπλα του πάντα τον προπονητή του Κώστα Χατζή που με τις πολύτιμες οδηγίες του έφθασε μέχρι τον τελικό και την τεχνική υποστήριξη της Energy & GK Team καταφέροντας να ανταγωνίζεται στα ίσια τους κορυφαίους πιλότους της κατηγορίας του και να πρωταγωνιστεί σε χρόνους και επιδόσεις σε όλη την διάρκεια των αγώνων.

Σε όλα τα σκέλη των αγώνων ο μικρός Έλληνας πιλότος αγωνίστηκε με πάθος για την κορυφή και καρδιά πρωταθλητή καθώς προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπεράσει τα όρια αψηφώντας τακτικές και λογική. 
Χαρακτηριστικές ήταν οι προσπάθειες του στα προκριματικά όπου οδήγησε και τερμάτισε σκέλος στην πρώτη δεκάδα με στραβή κολόνα και μπαράκι αλλά και το γεγονός ότι ενώ ήταν 3ος στο τελευταία σκέλος των προκριματικών και είχε εξασφαλίσει και μάλιστα σε καλή θέση την συμμετοχή του στον τελικό πίεσε για την πρωτιά όπου μια επαφή σε συνδυασμό με μια ποινή 5sec τον έριξαν στην 16η θέση με αποτέλεσμα να καταφέρει οριακά να προκριθεί.

 

Στον τελικό ξεκινώντας από την 33η θέση και έχοντας στο μυαλό του τους πρώτους χρόνους που πέτυχε νωρίτερα στο warm up ήξερε ότι από την αρχή ότι είχε την δυνατότητα για κάτι αρκετά καλό αλλά ταυτόχρονα δύσκολο έργο για να κερδίσει θέσεις καθώς έπρεπε από την αρχή να πιέσει οριακά.
Ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντας τέσσερις θέσεις αλλά στην συνέχεια η προσπάθεια για μια διπλή προσπέραση μόλις στον 2ο γύρο, ανάμεσα σε δύο προπορευόμενους πιλότους δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς η επαφή που ακολούθησε τον οδήγησε εκτός αγώνα.

Η συμμετοχή στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για τον Γιάννη Λάντζη είναι ήδη μια τεράστια επιτυχία στον ενεργητικό του σε διεθνές επίπεδο και θα αποτελέσει μια τεράστια πηγή εμπειριών για τον μικρό πιλότο της Chatzis Racing Team, όπου σε συνδυασμό με την μαχητικότητα και την φυσική ταχύτητα που διαθέτει, να βρεθεί σε ρόλο πρωταγωνιστή στους επόμενους αγώνες.

Related

news 2049373591075634085

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Supporters

Επομενοι αγωνες

25-26/2 1ος Πανελληνίου - Αθήνα
11-12/3 1ος Rotax M.C. - Μέγαρα
25-26/3 2ος Πανελληνίου - Αθήνα
22-23/4 2ος Rotax M.C. - Μέγαρα
06-07/5 3ος Πανελληνίου - Σπάρτη
24-25/6 4ος Πανελληνίου - Καλαμάτα
08-09/7 3ος Rotax M.C. - Μέγαρα
02-03/9 5ος Πανελληνίου - Αθήνα
16-17/9 P.I.C.K. Patras - Πάτρα
01-02/10 Special Event Rotax - Μέγαρα
28-29/10 Κύπελλο Ελλάδας - Θεσ/νίκη

Chatzis Official Fan Club


Karting News

item