Η Chatzis Racing Team στο International Rok Cup Final 2016

Η Chatzis Racing Team εκπροσώπησε την Ελλάδα στο International Rok Cup Final 2016 με τον Πρωταθλητή πιλότο της στην κατηγορία ΜΙΝΙ, Γιάννη Λάντζη.


Στο Lonato στην πίστα South Garda Karting ο Γιάννης Λάντζης ήταν ο μοναδικός Έλληνας πιλότος που πήρε μέρος σε μια κατηγορία που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα του Παγκοσμίου καρτ με 172 συμμετέχοντες στην κατηγορία ΜΙΝΙ.

Η στενή συνεργασία της Chatzis Racing Team με την Energy Corse και την Iame ήταν καταλυτική ώστε να βρεθεί ο Έλληνας πιλότος στο Lonato ανάμεσα στους κορυφαίους ενός θεσμού με τεράστιο ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κώστας Χατζής manager της Chatzis Racing Team και προπονητής του Γιάννη Λάντζη για άλλη μια φορά σε διεθνές επίπεδο κατάφερε να οδηγήσει έναν αθλητή σε μεγάλο τελικό.

Σε όλα τα σκέλη των αγώνων ο μικρός Έλληνας πιλότος αγωνίστηκε με πάθος για την κορυφή και καρδιά πρωταθλητή.

 

Συγκλονιστικές ήταν οι προσπάθειες του στα προκριματικά όπου οδήγησε και τερμάτισε σκέλος στην πρώτη δεκάδα με στραβή κολόνα και μπαράκι αλλά και το γεγονός ότι ενώ ήταν 3ος στο τελευταία σκέλος των προκριματικών και είχε εξασφαλίσει και μάλιστα σε καλή θέση την συμμετοχή του στον τελικό πίεσε για την πρωτιά όπου μια επαφή σε συνδυασμό με μια ποινή 5sec τον έριξαν στην 16η θέση με αποτέλεσμα να καταφέρει οριακά να προκριθεί.

Στον τελικό ξεκινώντας από την 33η θέση και έχοντας στο μυαλό του τους πρώτους χρόνους που πέτυχε νωρίτερα στο warm up ήξερε ότι από την αρχή ότι είχε την δυνατότητα για κάτι αρκετά καλό αλλά ταυτόχρονα δύσκολο έργο για να κερδίσει θέσεις καθώς έπρεπε από την αρχή να πιέσει οριακά.
Ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντας τέσσερις θέσεις αλλά στην συνέχεια η προσπάθεια για μια διπλή προσπέραση μόλις στον 2ο γύρο, ανάμεσα σε δύο προπορευόμενους πιλότους δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς η επαφή που ακολούθησε τον οδήγησε εκτός αγώνα.

Η συμμετοχή στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για τον ανερχόμενο Γιάννη Λάντζη είναι ήδη μια τεράστια επιτυχία στον ενεργητικό του σε διεθνές επίπεδο και θα αποτελέσει μια τεράστια πηγή εμπειριών για τον μικρό πιλότο της Chatzis Racing Team, όπου σε συνδυασμό με την μαχητικότητα και την φυσική ταχύτητα που διαθέτει, να βρεθεί σε ρόλο πρωταγωνιστή στους επόμενους αγώνες.

Related

news 8637153204534190559

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Supporters

Επομενοι αγωνες

25-26/2 1ος Πανελληνίου - Αθήνα
11-12/3 1ος Rotax M.C. - Μέγαρα
25-26/3 2ος Πανελληνίου - Αθήνα
22-23/4 2ος Rotax M.C. - Μέγαρα
06-07/5 3ος Πανελληνίου - Σπάρτη
24-25/6 4ος Πανελληνίου - Καλαμάτα
08-09/7 3ος Rotax M.C. - Μέγαρα
02-03/9 5ος Πανελληνίου - Αθήνα
16-17/9 P.I.C.K. Patras - Πάτρα
01-02/10 Special Event Rotax - Μέγαρα
28-29/10 Κύπελλο Ελλάδας - Θεσ/νίκη

Chatzis Official Fan Club


Karting News

item